L'IES Almussafes obté per segona vegada la prestigiosa beca Dualiza-Bankia

Per segona vegada en tres anys, l'IES Almussafes ha vist el seu esforç innovador recompensat amb una de les prestigioses beques Dualiza-Bankia. En aquesta ocasió, el projecte s'ha centrat en la creació de motles d'injecció de plàstics i matrius, explorant pedagògicament noves línies de negoci en fonamentar-se en l' auto proveïment i reciclatge de residus de comerç local des d'una perspectiva mediambiental i sostenible.

“Una aproximació des del reciclatge i l'eficiència en el treball” permet a l'alumnat del centre participar en un procés global que optimitza la logística de producció, i el dota del coneixement imprescindible per a millora r més si cap la seua ocupabilitat, alineant-se en molts aspectes a l'Agenda 2030, i atribuint-li a més, competències complementàries a través de diversos carnets professionals molt demandats per les empreses del sector.

En els últims anys, la Conselleria d’ Educació, Cultura i Esport  ha autoritzat en l'IES Almussafes els prometedors cicles formatius de grau mitjà i superior de   i , en estreta col·laboració amb l'Associació Valenciana de la Indústria de l'Automoció i de l'Associació Valenciana d'Empresaris del Plàstic, entaulant un model col·laboratiu públic-privat i integrador de l'empresa a l'aula, i enfocats cap a la producció mitjançant injecció de plàstics i la matriceria en general. Aquesta col·laboració inclou a més una estreta col·laboració amb la Xarxa d'Instituts Tecnològics de la Comunitat Valenciana (REDIT).

Des de 2015, l'IES Almussafes ha emprés quatre projectes d'investigació en l'àrea de la formació professional reconeguts per la Conselleria d’ Educació, Cultura i Esport i dues bequesDualiza-Bankia, la qual cosa li situa en un lloc privilegiat de la investigació i innovació dins del panorama de centres públics de la Comunitat .

El projecte “Una aproximació des del reciclatge i l'eficiència en el treball” ha col·locat a l'IES Almussafes en el rànquing dels 31 centres més innovadors de tota Espanya. Només tres centres de la Comunitat han aconseguit aquesta beca, dotada amb fins a 10.000€.

Categoria: 
actualitat