L’escriptor Manuel Baixauli visita l’IES Almussafes

La visita està dintre del programa de trobada amb un autor o autora

Divendres, primer de març, ens va visitar l’escriptor suecà Manuel Baixauli, un dels referents actuals de la nostra literatura contemporània. Tot i que l’activitat literària de Baixauli es remunta a l’any 1998, en què publicà Espiral, un llibre de contes breus, el seu nom irrompé en l’escena de la literatura catalana amb la publicació de la novel·la L’home manuscrit, obra que, a més del Premi Mallorca de l’any 2006, guanyà cinc premis de la crítica a llibre publicat.

L’alumnat de 2n de batxillerat, que enguany ha llegit La cinquena planta (la seua tercera novel·la, també aclamada per crítica i públic), va poder gaudir d’una xarrada-col·loqui en què l’autor intentà, d’una banda, transmetre el seu concepte de literatura i, de l’altra, respondre les preguntes que la profunda lectura de la seua novel·la han fet brollar a la ment dels lectors. Les curiositats sobre la malaltia que provocà l’inici del procés d’escriptura de l’obra, les particularitats d’alguns personatges, el significat ocult de la cinquena planta d’un sanatori o els elements fantàstics que poblen l’univers literari de Baixauli van ser sens dubte el centre del diàleg autor-lectors.

Cada curs, el Departament de Valencià intenta organitzar una trobada amb un autor o autora l’obra del qual hagen llegit els alumnes. La idea és acostar la figura de l’autor al lector i provocar una reflexió sobre l’obra llegida que vaja més enllà de l’anècdota de la història contada.