L'IES Almussafes, pioner en els centres integrals de formació professional

Hui hem rebut la resolució del Director General de Formació Professional autoritzant-nos a impartir formació professional per a l’ocupació. Una molt bona notícia per a tot l’equip humà del centre que estem treballant en aquesta línia, atenent que aquests ensenyaments estaven limitats fins ara als centres integrats de formació professional (CIFP) com el de Silla, Catarroja o Alzira, i que ara s’obriran a un xicotet grup de centres ordinaris com el nostre. Sens dubte, un pas més cap a un centre referent de la formació professional.

L’ IES Almussafes serà dels pocs centres ordinaris d’ ESO i Batxillerat que a tot arreu de la Comunitat oferiran aquest tipus d’ensenyaments fora de l’àmbit exclusiu de la Conselleria d’ Educació, i tindran a més autonomia per a emprendre cursos de LABORA o formació específica en el teixit empresarial de la comarca. Donarem resposta a  les necessitats dels treballadors i del sistema productiu de la zona, oferint una oferta integrada: podrem impartir formació professional per a l'ocupació.

Com sabran des de fa alguns anys, des de l’ IES Almussafes s’ha intentat respondre a les demandes socials i econòmiques a través de les diverses modalitats formatives, afavorint la formació al llarg de tota la vida, acomodant-se a les diferents expectatives i situacions personals i professionals, incloent els ensenyaments propis de la formació professional de sistema educatiu, les accions d'inserció i reinserció laboral dels treballadors, així com les orientades a la formació contínua en les empreses, que permeten l'adquisició i actualització permanent de les competències professionals.

Aquest reconeixement ha segut un més dels ja aconseguits com l’autorització de oferta parcial de Robòtica i Control Numèric dintre del nostre Pla Enriquit de Formació Professional que ha llançat el centre, o la recent implantació del model AVIA que es fonamenta en la col·laboració públic i privada, pionera a tot l’ Estat espanyol en el desenvolupament d’un cicle superior de programació en la fabricació mecànica totalment dual i amb molt bons resultats: el model s’està replicant en altres comarques com les de la industria del joguet i altres sectors com el del plàstic, junt amb la col·laboració d’ AVEP.

 

Categoria: 
actualitat