Aitana Sanz i Vanessa Pla, 1er Premi narrativa de l’11a edició de Ficcions

Aitana Sanz de Ramón i Vanessa Pla Mellado, alumnes de batxillerat de l’IES Almussafes, han obtingut el Primer Premi territorial (València) de narrativa de l’11a edició de Ficcions, el concurs literari digital que convoca anualment l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació). El certamen demana als participants que trien un inici de relat entre cinc propostes (totes d’obres conegudes) i creen una nova història, els tres capítols de la qual cal anar penjant a la xarxa en dates determinades. Més de 500 obres han pres part en l’edició del País Valencià.

En paraules del jurat, llegides en l’acte celebrat dimarts 15 al OCCC de València, el relat d’Aitana i Vanessa és «una narració amb situacions antagòniques que no es poden enllaçar fins al final del text, la qual cosa empeny a seguir llegint per poder esbrinar el sentit de cada escena» i destaca pel «brillant ús de les paraules i de les diferents situacions que duen fins a un final sorprenent.»

Josep Ritort, secretari general de l’AMIC, i Imma Àngel, de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat Valenciana, lliuraren els diplomes acreditatius i el premi, un telèfon intel·ligent d’última generació a cadascuna de les premiades.

Una vegada més, l’alumnat de l’IES Almussafes demostra que té inquietuds literàries. En el cas d’Aitana Sanz, l’alumna ja havia quedat finalista en l’edició anterior.

Categoria: 
actualitat