Ampliem per segona vegada oferta formativa: Pla d'impuls a la FP

L'IES Almussafes ampliarà per segona vegada per al proper curs la seua oferta formativa de formació professional amb un nou cicle superior d' ADMINISTRACIÓ I FINANCES (LOE). Aquesta nova autorització està dintre del Pla d'impuls de la Formació Professional que porta unes setmanes d’actualitat en premsa.

El Pla d’impuls a la Formació Professional aprovat pel Consell de la Formació Professional de la Comunitat Valenciana, en febrer de 2019, configura l’element per a desenvolupar una  estratègia integrada de la Formació Professional que dirigeix les línies d’acció en l’horitzó temporal de quatre anys.

El passat 22 de juliol, el President del Govern, Pedro Sánchez, va presentar el Pla de modernització de la Formació Professional amb la intenció de donar un impuls significatiu a la Formació Professional, en el que es marquen unes línies de treball totalment coincidents amb el Pla d’Impuls de la Formació Professional de la Comunitat Valenciana.

En aquest context, el Ministeri d’Educació i Formació Professional ha plantejat un pla de reconstrucció basat en la dinamització de la Formació Professional amb un pressupost a la Comunitat Valenciana de 37.024.706,36 € sent la Comunitat Valenciana la segona autonomia en major percentatge de despesa de tot l’Estat. Aquest pla vol produir l’avanç de la Formació Professional cap al futur i planteja cinc  línies d’acció, una d’aquestes línies és l’increment de l’oferta de cicles formatius per al curs 2020-21, en més de 120 nous cicles entre oferta  presencial i semipresencial, d'FP bàsica, graus superiors i mitjans.

El 29 de juliol, el President de la Generalitat, Ximo Puig, va presentar aquest pla als agents socials i empresarials i ha rebut el suport al projecte.

Amb la consecució d'aquesta reivindicació històrica de la comunitat educativa del centre i dels agents socials, l'IES Almussafes completa una altra família professional, a més de la de Fabricació Mecànica, que tindrà un nou segon curs de grau superior i un primer de grau mitjà.

No hem d’oblidar que a més, fiquem en marxa aquest nou cicle de grau mitjà de fabricació mecànica  amb el suport i col·laboració de l'Associació d'Empresaris del Plàstic (AVEP) i de l' Institut Tecnològic del Plàstic (AIMPLAS) en un model de formació professional dual creat conjuntament amb l’ Associació Valenciana de la Industria de la Automoció (AVIA).

D’aquest model “Almussafes”  es parla en la nova reforma de la formació professional dual a nivell nacional, i de la que l' IES Almussafes ha fet la seua aportació amb un model innovador i molt del gust del teixit empresarial, orquestant la col·laboració públic i privada, i obrint les portes de les aules a l'empresa i al seu coneixement i tecnologia. En contrapartida, oferim baix llicència creative commons tot el nostre coneixement a la resta de centres educatius, en un projecte que en breu presentarem.

Des de la comunitat educativa de l’ IES Almussafes donem les gràcies a l’actual Director General de Formació Professional, Manuel Gomícia, i al Subdirector General, Joan Sarrión per aquest important repte en la nostra història, ampliant en quatre anys l’oferta en cinc cicles professionals nous (tres famílies professionals), i que suposen un increment de set grups en total, pràcticament duplicant l'oferta i el número de grups.

Categoria: 
actualitat