El director de l' IES Almussafes participarà a una taula redona amb la Directora General de la Formació Professional

El proper 27 d'abril de 2017 a les 19,30 hores de la vesprada al Centre Cultural d'Almussafes es celebrarà una important taula redona sobre la formació ocupacional, com a eina per a promoure l' ocupació.

El Subsistema de Formació Professional per a l'Ocupació té com a finalitat principal integrar en un els dos subsistemes anteriorment vigents -formació contínua i formació ocupacional-.

Les accions dirigides prioritàriament a treballadors desocupats i els cursos de Formació professional Ocupacional són impartits pel Servei Públic d'Ocupació Estatal (SPEE-INEM), directament o mitjançant dels seus centres col·laboradors, per altres centres homologats i per les comunitats autònomes que tenen funcions transferides en aquesta matèria (totes, amb l'excepció del País Basc, Ceuta i Melilla).

Aquests cursos, eminentment pràctics, tenen com principal finalitat la formació dels treballadors per a la seva adaptació a una professió o activitat laboral determinada, i no estant subjectes als horaris i dates dels calendaris escolars, ja que són independents de la formació professional reglada del sistema educatiu. Són programes mixtos que combinen accions de formació i d'ocupació, i van dirigits a desocupats amb especials dificultats d'inserció laboral.

La principal dificultat d'aquest sistema és que en moltes ocasions es necessiten seus homologades per a impartir els cursos i no és fàcil trobar-les.

Aquest tema ja va ser tractat a les I Jornades de la Formació Professional que es celebraren a l'IES Almussafes el darrer mes de març de 2016, a la que assistiren el Secretari Autonòmic d' Educació i el Subdirector General de la FP, i des de l'IES Almussafes es treballa activament per a recercar una fórmula per la qual es puguen impartir aquest cursos a les seues instal·lacions en breu.

A la taula redona també assistiran el director del SERVEF de Silla o la Directora de la ADL d'Almussafes entre altres autoritats. L’acte l’organitza l’associació ADA d’Almussafes.

Categoria: 
actualitat