Finalitza la 1a promoció de Robòtica Industrial a l' Institut d'Almussafes

La setmana passada van acabar els seus estudis la primera promoció del mòdul de Robòtica Industrial, a la nova modalitat d'FP parcial que consisteix a oferir mòduls professionals específics en horaris que faciliti la formació contínua de treballadors en actiu, així com incrementar la formació dels estudiants del cicle de Mecatrònica industrial. Aquest curs es va impartir dilluns i dijous de 17:30 a 19: 30h amb un total de 80 hores.

Un factor d'èxit que destaca la direcció de l'Institut és la inestimable col·laboració de les empreses proveïdores de les línies de producció de Ford ubicades al mateix polígon que el centre educatiu, que per a la impartició d'aquest mòdul han aportat tres robots industrials i l'assessorament de tècnics especialitzats en robòtica. A més, el fabricant de robots ABB va aportar 100 llicències per a l'ús del seu programari de planificació i simulació d'estacions robotitzades.

El proper curs està previst incorporar els nous "robots col·laboratius" que s'estan implementant amb rapidesa en les línies de producció i que últimament estan sent objecte de notícia informativa en els mitjans de comunicació. Paral·lelament i per la seva alta demanda laboral, també es va oferir en modalitat parcial el mòdul de fabricació mecànica per control numèric que encara està en curs.

Així mateix, l'institut Almussafes està impulsant altres iniciatives en l'àmbit de l'FP: un nou i ambiciós programa d'FP Dual fruit de l'experiència acumulada en cursos anteriors i dos programes europeus de pràctiques, el programa FCTEuropa que es va desenvolupar en el segon semestre del 2016 a Londres amb alumnes de Mecatrònica i Manteniment electromecànic i el programa Erasmus + "Vet Training, the Touchstone for a good job" que s'iniciarà el proper mes de juny amb alumnat de Gestió administrativa i Mecatrònica, a Dinamarca, Irlanda, Itàlia i Portugal.

Categoria: 
actualitat