Jornades de la Formació Profesional

El Secretari Autonòmic d'Educació i Investigació, el Sr. Miquel Soler, va presidir l'acte inaugural de les  I JORNADES SOBRE LA FORMACIÓ  PROFESSIONAL, que tractaren el tema dels "Nous reptes en la  formació professional reglada» el darrer 3 de març de 2016.

A l'acte assistiren també altres autoritats com el Director Territorial d' Educació, Investigació, Cultura i Esport, Sr. L. Santiago Estañán, el President del Clúster d'Automoció de la Comunitat Valenciana (AVIA), Sr Emilio Orta, el President de l'Asociación de Propietarios y Usuarios del Parque Industrial Juan Carlos I, Sr. Vico Valero, l'Alcalde d'Almussafes Sr. Toni González,  a més d'altres representant del mon empresarial i polític, oficines ADL, SERVEF i d'entitats locals pròximes a Almussafes.

Sens dubte, un dels principals reptes de les Administracions educatives, i en particular dels centres públics, és el fet de poder adaptar-se d'una manera flexible a les necessitats formatives de l'entorn empresarial en el qual estan situats, i és necessari crear mecanismes que doten als centres de la major eficàcia i eficiència per a donar solució als problemes diaris als quals ens enfrontem: un model de formació professional dual idoni i realista, un mapa escolar de la formació professional sostenible i consensuat amb el sector empresarial, estratègies per a la rúbrica de convenis de col·laboració per a la cessió d'instal·lacions a les empreses, la impartició de cursos de qualificació professional, la certificació professional dels treballadors…

Amb aquestes jornades impulsarem un interessant punt de trobada entre les administracions educatives, empresaris i entitats locals.

«Reunir-se és un començament, romandre junts és el progrés i treballar junts és l'èxit.» Henry FORD 

Aquestes jornades es realitcen amb una periodicitat de dos anys. A continuació poden consultar els programes de les diferents jornades: